
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο στους Εκπαιδευτικούς του 2ου Λυκείου Καλαμάτας. Ο στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των καθηγητών / τριών για τις ανάγκες και τους προβληματισμούς του εφήβου της σύγχρονης εποχής, για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που ωθούν ένα νέο στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για τους παράγοντες εκείνους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας του εφήβου.
Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν:
- ο Αναστάσιος Δεληγιάννης, Διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας με θέμα: “Ναρκωτικά: είδη, εξαρτήσεις και σχέση γονέων και μαθητών”
- η Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ με θέμα: ” Ο έφηβος στη σύγχρονη εποχή: παράγοντες κινδύνου της εξάρτησης και ψυχική ανθεκτικότητα”