
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βέργας πραγματοποίησε σεμινάριο για τους γονείς των μαθητών του σχολείου, διάρκειας 2 ωρών. Το σεμινάριο είχε θέμα: «Πλάθοντας ανθρώπους με αγάπη για τον εαυτό τους, ώστε να γίνουν ευτυχισμένοι ενήλικες».
Στο σεμινάριο τονίστηκε πόσο σημαντικό είναι το έργο των γονιών για να αποδεχτούν και να αγαπήσουν τα παιδιά τον εαυτό τους. Δόθηκε έμφαση σε όλους εκείνους τους παράγοντες που επιδρούν θετικά στο «χτίσιμο» της αυτοεκτίμησης αλλά ταυτόχρονα εστιάσαμε και σε εκείνους τους παράγοντες που την εμποδίζουν με τις συνέπειες και τα αποτελέσματα που απορρέουν από την έλλειψή της.
Η συμμετοχή των γονιών ήταν ενεργή καθ’ όλη την εξέλιξη του σεμιναρίου θέτοντας ερωτήσεις και προβληματισμούς τόσο για την ύπαρξη κάποιων πρακτικών τρόπων που μπορούν να εκπαιδευτούν και να ακολουθήσουν ώστε να μπορέσουν με ασφάλεια και θετικότητα να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην αναζήτηση δεξιοτήτων, ταλέντων αλλά και στο να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να συμβιώνουν με σεβασμό μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο όπου υπάρχει η ομοιότητα και η διαφορά.

