Σάββατο, 08 08th

Last updateΤετ, 10 Ιαν 2018 11am

Για την Ευρύτερη Κοινωνία

αρχείο λήψης 9

 

 

 

Αιτήματα Βοήθειας 

 

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Κάθε οικογενειακό πλαίσιο έχει τη δική του ταυτότητα, τις δικές του ιδιαίτερες δυναμικές και ανάγκες. Το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και την ανάγκη για εξατομικευμένη προσέγγιση, ανταποκρίνεται και σε ατομικά αιτήματα βοήθειας παρέχοντας δωρεάν συμβουλευτική σε ενήλικες.

 

 

 

Φοιτητές Α.Τ.Ε.Ι.

Η Επιστημονική Ομάδα του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των νέων, σε άριστη συνεργασία με το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, στα πλαίσια του Προγράμματος Ατομικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φοιτητών, από τον Ιανουάριο του 2015 παρέχει στο χώρο του Τ.Ε.Ι. δωρεάν συμβουλευτική προς Φοιτητές.

 

Νέα εικόνα 4

 

Φοιτητές Α.Ε.Ι.

Το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο που θα κληθούν να προσφέρουν οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί και θέλοντας να στηρίξει την ανάγκη τους για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, πραγματοποιεί Σεμινάρια και Ημερίδες. 

12

 

 

 

Στρατιωτικές Δυνάμεις

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στα πλαίσια των Προγραμμάτων Πρωτογενούς Πρόληψης τα οποία υλοποιεί απευθύνεται και στις Στρατιωτικές Δυνάμεις. Συγκεκριμένα, υλοποιεί κατά τη διάρκεια κάθε έτους Σεμινάρια ή Ημερίδες, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τους παράγοντες εκείνους που ενισχύουν εξαρτητικές συμπεριφορές  και έτσι να δυσκολέψουν την προσαρμοστικότητα και λειτουργικότητα του ατόμου στο εργασιακό, οικογενειακό και προσωπικό του περιβάλλον. Έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλους εκείνους τους παράγοντες προστασίας, που βρίσκονται στον αντίποδα των παραγόντων κινδύνου, την θετική στάση προς τη ζωή, τη σημασία της αυτοεκτίμησης και της συλλογικότητας απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα.

 

 

ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥΛΙ

 

 

 

 

Ευρύτερη Κοινότητα                                    

Η Πρωτογενής Πρόληψη απευθυνόμενη στον υγιή πληθυσμό και ιδιαίτερα στα παιδιά, στους εφήβους και στους νέους,είναι πιο αποτελεσματική όταν ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου γιατί τότε δημιουργούνται οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας. Το ΚΕ.Π.Ε.Π.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στα πλαίσια Προγραμμάτων Πρωτογενούς Πρόληψης, υλοποιεί και δράσεις απευθυνόμενο στο Ευρύ Κοινό. Οι συγκεκριμένες δράσεις περιλαμβάνουν ενημερωτικές συναντήσεις, δημιουργικά εργαστήρια, σεμινάρια, ημερίδες και εκδηλώσεις. Στόχοι των δράσεων είναι:

·        Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα πρόληψης.

·        Η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μελών της κοινότητας.

·        Η ενεργητική συμμετοχή των μελών της κοινότητας για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής ως φορείς Πρόληψης.....

 

 

.....δίνοντας μηνύματα όπως αντιμετωπίζουμε τη ζωή με Αισιοδοξία, Αγάπη, Δύναμη, Δημιουργικότηταξιοπρέπεια και Συλλογικό Πνεύμα

 

 

 

παιδιά ζωγραφική σε δρόμο 

 

 

Χρήσιμα

Ακολουθήστε μας

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Ταχ. Δ/νση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 56, Καλαμάτα
    Τ.Κ.: 24100
  • Τηλ.: 27210-84009 / 88021
Βρίσκεστε εδώ: Home ΔΡΑΣΕΙΣ Για την Ευρύτερη Κοινωνία