Τρίτη, 04 23rd

Last updateΤετ, 10 Ιαν 2018 11am

Ευρύτερη Κοινότητα

Ανταπόκριση σε Αιτήματα Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.) της Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τονΟΚΑΝΑ, ανταποκρίνεται και σε ατομικά αιτήματα βοήθειας, παρέχοντας δωρεάν συμβουλευτική σε ενήλικες.

 

Απο τον Ιούλιο του 2015 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2015 η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου ανταποκρίθηκε άμεσα σε 47 αιτήματα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με σύνολο 80 συνεδριών.

 


 

 

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Αρφαρά απο την Δημοτική Ενότητα Αρφαρών με θέμα "Η Νεολαία στις σύγχρονες προκλήσεις". Το θέμα που παρουσίασαν μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου αφορούσε την "Σημασία της Ψυχοκοινωνικής Υγείας", κατά το οποίο συζητήθηκαν οι παράγοντες κινδύνου που συντελούν στην εμφάνιση του φαινομένου της εξάρτησης και κατ' επέκταση, οι παράγοντες προστασίας που αποτελούν και πυρήνες πρόληψης για την ψυχοκοινωνική υγεία του παιδιού.

Green-colourful-abstract-tree-painting

 

 

 


 

 

 Επιστημονική Ημερίδα "Παιδιά και οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Προσεγγίσεις, θεσμοί, δράσεις." 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.) της Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, συμμετείχε στην Επιστημονική Ημερίδα "Παιδιά και οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Προσεγγίσεις, θεσμοί, δράσεις" η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στις 9:30 π.μ. στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. 

Η Επιστημονική Ομάδα του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. συμμετείχε στη συγκεκριμένη Ημερίδα στη Β' Ενότητα: Θεσμοίμε θέμα εισήγησης:

"Η Πρόληψη αρχίζει από από πολύ νωρίς...".

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης έγινε μια σύντομη παρουσίαση του έργου, του σκοπού και των στόχων του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.

Παρουσιάστηκε η φιλοσοφία της πρόληψης, η οποία βρίσκεται στην πρώιμη παρέμβαση, από τα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού.

Έμφαση δόθηκε στην αποδυνάμωση των παραγόντων κινδύνου που καθιστούν το άτομο ευάλωτο στην εμφάνιση γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών δυσκολιών και στην σπουδαιότητα ενίσχυσης των Προστατευτικών Παραγόντων για την Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του ατόμου, όπως η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης, η ύπαρξη στόχων, η αποτελεσματική επικοινωνία στην οικογένεια και οι δημιουργικές διέξοδοι για παιδιά και εφήβους.

 

 


 

 

Κατασκήνωση Αγία Αικατερίνη Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

 

RIMG0737

 

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.) της Π.Ε. σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ,

είχε την εξαιρετική χαρά και τιμή να πραγματοποιήσει δύο ομιλίες στην Παιδική Κατασκήνωση της Αγίας Αικατερίνης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας απευθυνόμενο σε σύνολο 113 κατασκηνωτριών παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

 

Συγκεκριμένα:

Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 8/7/2015 με θέμα το Σχολικό Εκφοβισμό.

Η δεύτερη ομιλία πραγματοποιήθηκε στις 20/7/2015 με θέμα την Αυτοεκτίμηση.

 

RIMG0746

Χρήσιμα

Ακολουθήστε μας

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Ταχ. Δ/νση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 56, Καλαμάτα
    Τ.Κ.: 24100
  • Τηλ.: 27210-84009 / 88021
Βρίσκεστε εδώ: Home Β' Εξάμηνο 2015 Ευρύτερη Κοινότητα