Τρίτη, 04 23rd

Last updateΤετ, 10 Ιαν 2018 11am

Εκπαιδευτικοί

Δράσεις προς Νηπιαγωγούς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας που εδρεύει στην Καλαμάτα υλοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και την Σχολική Σύμβουλο της 27ης Εκπ/κής Περιφ. Προσχολικής Αγωγής Μεσσηνίας,

Εισαγωγικό- Βιωματικό Σεμινάριο, διάρκειας 5 ωρών, με θέμα:

«Εισαγωγή στην Παιγνιοθεραπεία-Δραματοθεραπεία: Θεραπευτικοί παράγοντες, μέθοδοι και τεχνικές».

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 53 Νηπιαγωγοί από ολόκληρο το Νομό Μεσσηνίας και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 στο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν και εδόθησαν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η Παιγνιοθεραπεία και η Δραματοθεραπεία είναι δύο μοντέλα ψυχοθεραπείας που στηρίζονται στη φυσική ανάγκη του ανθρώπου για παιχνίδι και δράση.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου μυήθηκαν στις βασικές αρχές και μεθόδους της παιγνιοθεραπείας- δραματοθεραπείεας, ενώ μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τους δόθηκε η δυνατότητα να διερευνήσουν και να βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού και των ρόλων, καθώς και να κατανοήσουν τον συμβολισμό ως μέσο έκφρασης.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το παίξιμο ρόλων, η σωματική έκφραση, η δημιουργική συμβολική έκφραση μέσα από τη χρήση αντικειμένων και η ζωγραφική.

i74481754. szw565h2600

Χρήσιμα

Ακολουθήστε μας

Στοιχεία Επικοινωνίας:

  • Ταχ. Δ/νση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 56, Καλαμάτα
    Τ.Κ.: 24100
  • Τηλ.: 27210-84009 / 88021
Βρίσκεστε εδώ: Home Β' Εξάμηνο 2015 Εκπαιδευτικοί